Een blijvende en tastbare herinnering met een persoonlijke asbestemming van glas

Een dierbare overledene willen we graag blijven herinneren. De manier om een overledene te gedenken is echter voor iedereen verschillend. Daarom worden er tegenwoordig vele verschillende mogelijkheden geboden. Eén van die mogelijkheden is een persoonlijke asbestemming van glas.

Herinneren van een dierbare overledene

Wanneer een dierbare komt te overlijden, brengt dit veel verdriet met zich mee. De herinneringen die we aan die persoon hebben willen we graag in stand houden. Helaas kan ik het verdriet niet bij u wegnemen. Wel kan ik u helpen een herinnering te creëren door het aanbieden van een op maat gemaakte en persoonlijke asbestemming van glas. Hierdoor ontstaat een plek die troost kan geven en mooie herinneringen naar boven kan halen.

waaier van kaarten als persoonlijke asbestemming van glas

Een asbestemming van glas is een tastbare en blijvende herinnering aan een dierbare overledene. Hierbij wordt een kleine hoeveelheid as van de overledene in het glas verwerkt.
Vaak worden de glasobjecten gemaakt door middel van glasblazen. Een techniek waarbij glazen voorwerpen vervaardigd worden door het blazen van lucht in dik vloeibaar glas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glazen bol of druppel.
Een andere mogelijkheid is glascasting. Bij deze techniek wordt glas in een mal gesmolten, waardoor tevens een massief glazen object ontstaat.
De technieken waar ik gebruik van maak zijn glasfusing en glasbranden. Bij deze technieken ontstaat er een minder massief object (dikte van zo’n 6 mm).

Iedere persoon is uniek en dat mag ook tot uitdrukking komen in een glazen gedenkobject.
Het biedt troost en steun op momenten van verdriet.

Uniek ontwerp

Als u op zoek bent naar een asbestemming van glas, ook wel glazen gedenkobject of glasreliek genoemd, kunt u vaak een keuze maken uit een bestaand assortiment. Alhoewel een glasobject altijd uniek is, u vindt namelijk nooit twee exact dezelfde werken, is het ontwerp dus niet altijd geheel uniek.
Naast de standaard collectie urnen en ashangers, bied ik daarom ook de mogelijkheid voor een geheel uniek en op maat gemaakt ontwerp. Ieder persoon of dier is namelijk uniek, met zijn of haar eigen specifieke kenmerken, dus waarom zou dat niet tot uitdrukking mogen komen in een asbestemming/ gedenkobject?
Bij het maken van een op maat gemaakt gedenkobject vind ik het belangrijk dat er uitdrukking wordt gegeven aan een persoonlijke herinnering aan de dierbare. Dit kan subtiel in een glasobject worden verwerkt of duidelijk zichtbaar zijn.

Mogelijkheden voor een persoonlijke asbestemming van glas

In mijn portfolio kunt u een kijkje nemen voor een overzicht van eerder gemaakte glasobjecten.
U kunt bij mij terecht voor zowel een realistisch als een abstract glazen gedenkobject. Daarnaast is het ook mogelijk om het glaswerk te combineren met andere materialen, zoals natuursteen en hout.
De mogelijkheden zijn eindeloos. In een persoonlijk gesprek bespreek ik daarom graag eerst met u uw wensen en herinneringen, waarna ik een vrijblijvend ontwerp voor u maak.

Wilt u graag meer weten over mijn werkwijze of heeft u nog vragen of interesse in een asbestemming van glas?
Neemt u dan gerust contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

Liefs,
Nanoek